Un hidroavion a fost pe punctul de a ateriza pe o balenă, în Alaska - VIDEO

Un hidroavion a fost pe punctul de a ateriza pe o balenă în Alaska, dar pilotul, care nu observase mamiferul, a reuşit să evite coliziunea datorită agitaţiei care s-a creat pe mal.

361 afișări
Imaginea articolului Un hidroavion a fost pe punctul de a ateriza pe o balenă, în Alaska - VIDEO

Un hidroavion a fost pe punctul de a ateriza pe o balenă, în Alaska

Thomas Hamm filma săptămâna trecută, în Angoon, un hidroavion care se pregătea să aterizeze. "Dintr-o dată, pilotul a luat altitudine şi nu ştiam de ce. M-am gândit că este ceva în neregulă", a declarat Hamm pentru CNN.

Ulterior, a constatat că o balenă cu cocoaşă înota aproape de suprafaţa apei. Pentru o clipă, a părut că balena şi hidroavionul vor intra în coliziune. Însă pilotul a luat altitudine, suficient cât să evite mamiferul. Hidroavionul a aterizat în siguranţă câteva secunde mai târziu.

Hamm i-a arătat pilotului înregistrarea video pe care a realizat-o. Potrivit acestuia, pilotul nu observase balena, dar a reacţionat la agitaţia creată pe mal de mai multe persoane care arătau cu degetul şi strigau.

Potrivit CNN, chiar în momentul în care pilotul a înălţat aparatul de zbor pentru a evita coliziunea, balena a expulzat un jet de apă care a stropit parbrizul hidroavionului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici