Un important lider Hamas l-a felicitat pe Barack Obama

Unul dintre principalii lideri ai Hamas în Gaza, Ismail Haniyeh, i-a trimis un mesaj de felicitare lui Barack Obama după ce acesta a preluat funcţia de preşedinte al SUA, cerându-i "rectificarea erorilor predecesorului său", George W. Bush, a anunţat miercuri mişcarea islamistă.

16 afișări
Imaginea articolului Un important lider Hamas l-a felicitat pe Barack Obama

Ismail Haniyeh, unul dintre principalii lideri ai Hamas în Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În mesajul său, Hanyieh l-a felicitat pe Obama "pentru învestitura în funcţia de preşedinte al Statelor Unite", potrivit site-ului Hamas, care nu precizează modalitatea de expediere a acestui mesaj.

Hamas este considerată organizaţie teroristă de către Washington.

"Predecesorul dumneavoastră s-a aliniat de partea răufăcătorilor. Dat fiind că sunteţi omul care reprezintă victoria după o luptă îndelungată, sperăm că veţi rectifica erorile administraţiei precedente", continuă mesajul Guvernului Hamas, nerecunoscut internaţional.

"Astăzi, ne alăturăm dumneavosatră în drumul spre schimbare, schimbarea care va aduce dreptate pentru toţi", a adăugat acesta.

Referindu-se la declaraţiile lui Obama privind deschiderea către musulmani, el a afirmat că "Palestina este poarta de intrare în lumea musulmană. Justiţia şi libertatea pentru palestinieni reprezintă cheia care va deschide această uşă".

Hamas l-a acuzat vineri pe Obama că "începe să adopte o politică eronată" referitor la problema israelo-palestiniană, după ce a cerut mişcării islamiste să recunoască Israelul şi a justificat ofensiva israeliană în Fâşia Gaza, soldată cu peste 1.330 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici