Un înalt oficial german afirmă că acţiunile Israelului în Gaza sunt "incompatibile cu dreptul internaţional"

  • Vicecancelarul Germaniei, Robert Habeck, a acuzat sâmbătă Israelul că încalcă dreptul internaţional prin continuarea ofensivei asupra oraşului Rafah
  • Este primul politician german de rang înalt care a luat o poziţie atât de fermă faţă de ofensiva militară israeliană din Fâşia Gaza.
315 afișări
Imaginea articolului Un înalt oficial german afirmă că acţiunile Israelului în Gaza sunt "incompatibile cu dreptul internaţional"

Un înalt oficial german afirmă că acţiunile Israelului în Gaza sunt "incompatibile cu dreptul internaţional"

"Nu trebuie să facă acest lucru", a declarat Habeck în cadrul unei discuţii cu cetăţenii din Berlin. "Bineînţeles, Israelul trebuie să respecte dreptul internaţional", a spus oficialul, potrivit Politico.

Comentariile sale reprezintă o schimbare în retorica înalţilor reprezentanţi ai guvernului german, care anterior au îndemnat Israelul să nu atace Rafah, dar au fost reticenţi în a face acuzaţii atât de directe.

"Foametea, suferinţa populaţiei palestiniene, atacurile din Fâşia Gaza sunt - aşa cum vedem acum în instanţă - incompatibile cu dreptul internaţional", a declarat Habeck.

"Cu alte cuvinte, într-adevăr, Israelul a depăşit o limită şi nu trebuie să facă acest lucru", a spus Habeck , care este şi ministrul Economiei.

Curtea Internaţională de Justiţie, instanţa supremă a Naţiunilor Unite, a decis vineri că Israelul trebuie "să îşi oprească imediat ofensiva militară" în Rafah, în Fâşia Gaza. Israelul a sfidat hotărârea sâmbătă, efectuând atacuri asupra oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici