Un incendiu de vegetaţie se extinde spre centrala nucleară Cernobîl

Un incendiu de pădure din nordul Ucrainei riscă să se extindă spre centrala nucleară Cernobîl, dezafectată şi izolată în urma accidentului industrial din anul 1986, informează site-ul postului Russia Today.

649 afișări
Imaginea articolului Un incendiu de vegetaţie se extinde spre centrala nucleară Cernobîl

Un incendiu de vegetaţie se extinde spre centrala nucleară Cernobîl (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marţi după-amiază, incendiul forestier din jurul centralei Cernobîl s-a amplificat", a declarat Arsen Avakov, ministrul ucrainean de Interne.

Incendiul este amplificat de rafalele puternice de vânt şi riscă să ajungă la centrala nucleară dezafectată şi izolată în urma accidentului din anul 1986.

Autorităţile ucrainene au instituit stare de alertă în zonă, trimiţând sute de pompieri şi avioane pentru stingerea incendiului de vegetaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici