Un incendiu masiv la un complex din Amsterdam a mistuit 95 de apartamente

Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă seara într-un complex din Amsterdam, care a mistuit toate cele 95 de apartamente. Apartamentele au fost ulterior declarate nelocuibile de către pompieri, iar sute de persoane au rămas fără locuinţe.

661 afișări
Imaginea articolului Un incendiu masiv la un complex din Amsterdam a mistuit 95 de apartamente

Sursa foto: Twitter

Incendiul a izbucnit în complexul De Enter de pe Joan Muyskenweg din Amsterdam-Oost în jurul orei 20.00 şi s-a extins rapid la acoperiş şi la apartamentele de la ultimele trei etaje. Ca să ţină sub control incendiul din clădirea de opt etaje, intervenţia pompierilor a durat până la ora 02:30 dimineaţa.
 
Pagubele provocate de apă au cauzat probleme majore la sistemul de electricitate, iar instalaţiile tehnice ale complexului trebuie înlocuite, au declarat pompierii. Incendiul a provocat, de asemenea, pagube severe la acoperiş şi la faţada clădirii, precum şi la mai multe apartamente.
 
Deocamdată, cauza incendiului nu este cunoscută, relatează DutchNews
 
Locuitorili s-au putut întoarce în clădire, sub supraveghere, pentru a-şi strânge bunurile personale, dar vor trece luni de zile până când clădirea va fi din nou locuibilă, au declarat oficialii.
 
Persoanele care nu au prieteni sau familie la care să stea sunt cazate în hoteluri, iar oficialii consiliului decid acum ce ar trebui făcut în continuare. 
 
Mulţi dintre cei care locuiau în complex erau familii cu copii mici. "Sunt foarte şocaţi şi trişti", a declarat primarul Femke Halsema după ce a vizitat unele dintre persoanele rămase fără adăpost în urma incendiului. 
 
În ciuda proporţiilor incendiului, nimeni nu a fost rănit, însă o persoană a fost transportată la spital pentru un control findcă inhalase fum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici