Un joc video inspirat din scenariul atentatelor din Boston stârneşte stupefacţie în Statele Unite

Un grup care s-a remarcat prin acţiuni de boicotare a normelor legale ce reglementează Internetul a creat un joc video după scenariul atentatelor comise pe 15 aprilie la maratonul din Boston, ideea stârnind stupoare în rândul opiniei publice americane.

4183 afișări
Imaginea articolului Un joc video inspirat din scenariul atentatelor din Boston stârneşte stupefacţie în Statele Unite

Un joc video inspirat din scenariul atentatelor din Boston stârneşte stupefacţie în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, jocul video se numeşte "The Boston Marathon: Terror on the Streets" ("Maratonul din Boston: Teroare pe străzi") şi a fost creat de Lolokaust, un grup care s-a remarcat prin acţiuni de boicotare a normelor legale ce reglementează Internetul.

Acţiunea jocului video este simplă: personajul aleargă la maraton, pe străzi reproduse online după imaginile străzilor din Boston. Jucătorul trebuie să evite bombele care sunt pe marginea culoarului de alergare la maraton.

Bombele sunt în oale sub presiune (la fel cum s-a întâmplat şi în atentatele din Boston). În cazul în care jucătorul este atins de suflul unei explozii, în imagine apare un bărbat în scaun cu rotile având picioarele retezate. Pe ecran este următorul mesaj: "Ai fost lovit! Vei avea mai mult noroc anul viitor!".

În cazul în care jucătorul reuşeşte să evite bombele, apare următorul mesaj: "Felicitări! Ai supravieţuit maratonului din Boston! Ai învins teroriştii idioţi! Toată lumea se bucură. Lumea este un loc mai sigur şi poţi face sex cu soţia lui Barack Obama".

Clipul de prezentare a controversatului joc video a fost blocat de administratorii site-ului YouTube, dar poate fi vizionat pe platforme de jocuri video precum Vimeo. De asemenea, pe site-ul Vimeo există link-uri către adrese pentru descărcarea jocului video.

Atentatele de la maratonul din Boston au fost comise pe 15 aprilie, soldându-se cu trei morţi şi aproximativ 265 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici