Un magnat rus cu afaceri şi în România spune că războiul din Ucraina este unul de lungă durată: "Aceşti oameni se pregătesc să lupte pentru încă câţiva ani"

Magnatul rus al aluminiului, Oleg Deripaska, a declarat duminică că discursul preşedintelui american Joe Biden de la Varşovia indică faptul că este în curs de desfăşurare un fel de "mobilizare ideologică infernală" care ar putea duce la un conflict de lungă durată în Ucraina.

8435 afișări
Imaginea articolului Un magnat rus cu afaceri şi în România spune că războiul din Ucraina este unul de lungă durată: "Aceşti oameni se pregătesc să lupte pentru încă câţiva ani"

Un magnat rus cu afaceri şi în România spune că războiul din Ucraina este unul de lungă durată: "Aceşti oameni se pregătesc să lupte pentru încă câţiva ani"

Deripaska, fondatorul gigantului rus al aluminiului Rusal, care a făcut anterior apel la pace, a declarat că opinia sa personală este că conflictul din Ucraina este o "nebunie" care va aduce ruşine generaţiilor viitoare.

Deripaska, care a fost sancţionat de Statele Unite şi Marea Britanie, nu a atribuit o vină explicită pentru conflict, dar a spus că atât Statele Unite, cât şi Rusia şi-au ascuţit retorica.

Deripaska a spus că a sperat că conflictul s-ar putea încheia în câteva săptămâni, dar că discursul lui Biden - în care preşedintele american a vorbit despre un conflict mult mai amplu între democraţie şi autocraţie - a indicat că ar putea dura mult mai mult timp.

"Acum, un fel de mobilizare ideologică infernală este în curs de desfăşurare din toate părţile. Aceşti oameni se pregătesc să lupte pentru încă câţiva ani", a declarat Deripaska pe Telegram.

"Se pare că toate părţile se pregătesc în mod nesăbuit pentru un război pe termen lung care va avea consecinţe tragice pentru întreaga lume".

În 2018, Statele Unite au impus sancţiuni împotriva lui Deripaska şi a altor ruşi influenţi, deoarece au afirmat că aceştia au profitat de pe urma "activităţi maligne" ale statului rus.

Oleg Deripaska are reprezentare şi în România

Recent, în contextul războiului din Ucraina, grupul Strabag a transmis un comunicat prin care declară că vrea să fie transparent cu privire la structura acţionariatului său.

„Majoritatea acţiunilor Strabag sunt deţinute de principalii acţionari austrieci – familia Haselsteiner şi Uniqa/Raiffeisen. Aceştia îşi împart proprietatea printr-un acord de sindicat cu compania rusă MKAO Rasperia Trading Limited, care deţine 27,8% din acţiuni. Rasperia este deţinută de industriaşul rus Oleg Deripaska, cu o participaţie sub 50%”, se arată în comunicatul Strabag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici