Un marinar a supravieţuit după 14 ore de stat în Oceanul Pacific. O geamandură abandonată l-a salvat

  • Vidam Perevertilov, un inginer de nave de aprovizionare, a căzut peste bord între Noua Zeelandă şi teritoriul izolat britanic Pitcairn.
  • Singur în mijlocul oceanului şi fără vestă de salvare, a ales să înoate spre o geamandură de pescuit abandonată, o decizie care i-a salvat viaţa.
  • Perevertilov a fost scos din apă epuizat, dar în stare bună, după 14 ore.
7207 afișări
Imaginea articolului Un marinar a supravieţuit după 14 ore de stat în Oceanul Pacific. O geamandură abandonată l-a salvat

Sursa foto: Profimedia

Vidam Perevertilov, inginerul şef la navei Silver Supporter, a fost adus înapoi pe punte după aproape o zi petrecută în apă. El a căzut în Oceanul Pacific pe 16 februarie, când transportatorul său a efectuat o aprovizionare între portul Tauranga din Noua Zeelandă, pe Insula de Nord a ţării şi teritoriul britanic izolat al Pitcairn, potrivit The Guardian.

După incident, marinarul i-a spus fiului său că se simţea ameţit după ce a terminat un schimb de noapte şi că a ieşit pe punte pentru a-şi reveni, înainte de a cădea. „Nu-şi aminteşte că a căzut peste bord. Poate că a leşinat ”, a declarat Marat, fiul lui Perevetilov.

Perevetilov îşi aminteşte că s-a trezit în apă, văzându-şi nava plecând în întuneric. Echipajul nu a observat că a dispărut timp de şase ore.

Nava a transmis un apel de urgenţă, iar avioanele marinei franceze s-au alăturat căutării din Polinezia, în timp ce serviciul meteorologic al Franţei a examinat vânturile şi curenţii pentru a determina tiparele probabile de derivare.

Echipajul de la bord a reuşit să stabilească că Perevertilov se afla la bord la ora 4 dimineaţa, deoarece a depus un raport de jurnal în acel moment. La momentul în care a căzut peste bord, nava Silver Supporter se afla la aproximativ 400 de mile marine la sud de Insulele Australe din sudul Polineziei Franceze.

Aflat în mijlocul oceanului, văzându-şi nava că trece de orizont, Perevertilov, în vârstă de 52 de ani, a luat în zori o decizie care, în cele din urmă, i-a salvat viaţa. A văzut o pată neagră la orizont şi, nesigur de ce era, a înotat spre ea.

„Voinţa lui de a supravieţui a fost puternică, dar mi-a spus că până când a ieşit soarele s-a luptat să facă pluta”, a spus Marat pentru Stuff din Lituania.

Punctul de la orizont s-a dovedit a fi o geamandură de pescuit abandonată. Perevertilov s-a agăţat de ea până a fost găsit la aproximativ 6 pm. 

Înaltul comisar britanic în Noua Zeelandă, Laura Clarke, care serveşte şi ca guvernator al insulei Pitcairn, a declarat că toată lumea a fost „extrem de uşurată” când a auzit de salvarea marinarului. „Cu toţii ne-am temut de ceea ce este mai rău, având în vedere amploarea Oceanului Pacific şi curenţii puternici ai acestuia”, a spus ea.

 Fiul lui Perevetilov, Marat, a declarat că tatăl său a lăsat geamandura de pescuit în mare, nu a luat-o ca suvenir. „E amuzant. El a spus că vrea să o lase acolo, astfel încât să poată salva viaţa altei persoane ”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici