Un martor declară că Silviu Ionescu se afla la volan în momentul accidentului din decembrie

Un martor al accidentului produs în decembrie de o maşină a ambasadei României în Singapore, Mohamed Noor Hussain, a declarat luni, în cadrul anchetei, că fostul însărcinat cu afaceri român, Silviu Ionescu, se afla la volanul autovehiculului, relatează Straits Times, în ediţia electronică.

31 afișări
Imaginea articolului Un martor declară că Silviu Ionescu se afla la volan în momentul accidentului din decembrie

Un martor declară că Silviu Ionescu se afla la volan în momentul accidentului din decembrie (Imagine: www.mycarforum.net)

Martorul, un barman în vârstă de 38 de ani, a depus mărturie în cadrul a anchetei judiciare privind moartea lui Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, la 25 decembrie, la zece zile după accidentul în care a fost grav rănit de maşina ambasadei române la Singapore.

La tribunal, Mohamed Noor Hussain l-a identificat pe şofer dintr-o fotografie a lui Silviu Ionescu publicată în ziare. El este singurul martor care a asistat la ambele accidente care s-au produs la interval de câteva secunde.

"Am văzut maşina apropiindu-se de mine şi am sărit pe trotuar. Am căzut şi m-am lovit la picior (...) După ce am căzut, şoferul a încetinit, a coborât geamul şi m-a certat", a declarat el, precizând că acesta a fost momentul în care l-a văzut pe şofer.

Ancheta în cazul accidentului a intrat în a patra zi şi de desfăşoară normal, numai patru din cei peste 50 de martori urmând să mai depună mărturie.

"După ce m-am ridicat, am văzut maşina intrând în cea de a doua intersecţie, unde a mai lovit o persoană", a precizat acesta.

Martorul se afla la o cafenea de pe strada Bukit Panjang când a auzit un motor de maşină ambalat, aceasta îndreptându-se spre strada Choa Chu Kang. Maşina de tip Audi circula "cu viteză mare", a mai povestit martorul, adăugând că pietonii traversau pe culoarea verde a semaforului, relatează Channel News Asia, în pagina online.

În urma coliziunii, atât Tong Kok Wai cât şi Bong Hwee Haw au căzut pe capota maşinii, iar şoferul a frânat brusc, dar nu s-a oprit pentru a le acorda ajutor celor doi, demarând în viteză şi lovind un alt pieton la următoarea intersecţie.

Mohamed Noor Hussain a precizat că Ionescu era singur în maşină şi că nu a văzut numărul de înmatriculare deoarece totul "s-a petrecut foarte repede".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici