Un membru al Partidului Comunist Austriac ar putea deveni primarul oraşului Salzburg

  • Un reprezentant al Partidul Comunist Austriac Plus (KPO Plus) ar putea deveni primarul oraşului Salzburg.
  • Turul doi al alegerilor va avea loc duminică.
  • Doar 821 de voturi i-au separat pe primii doi candidaţi în primul tur de scrutin.
297 afișări
Imaginea articolului Un membru al Partidului Comunist Austriac ar putea deveni primarul oraşului Salzburg

Lupta electorală se dă între viceprimarul social democrat Bernhard Auinger şi comunistul Kay-Michael Dankl. Oraşul turistic a avut după al doilea război mondial doar primari de la două partide de centru. Situaţia s-ar putea schimba duminică în condiţiile în care locuitorii sunt nemulţumiţi în special de preţurile mari din domeniul imobiliar, potrivit Reuters.

Succesul candidatului comunist, un istoric de 35 de ani şi fost lider al Tinerilor Verzi, se bazează şi pe calităţile personale. Experţii spun că este un bun comunicator, inteligent, calm şi cu farmec. El a crescut cota partidului său de la 3,7% în 2019, la 23,1% luna aceasta,

Partidul de extremă dreapta, care conduce în sondajele naţionale, este doar pe locul cinci la Salzburg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici