Kremlinul acuză Occidentul: Rusia este în război cu Ucraina din cauza intervenţiei Vestului

Rusia se consideră în război cu Ucraina din cauza intervenţiei Occidentului de partea Kievului şi a ajutorului oferit armatei ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov.

1063 afișări
Imaginea articolului Kremlinul acuză Occidentul: Rusia este în război cu Ucraina din cauza intervenţiei Vestului

Kremlinul acuză Occidentul: Rusia este în război cu Ucraina din cauza invervenţiei Vestului

Afirmaţia a fost făcută de Peskov pentru publicaţia rusă ,,Argumente şi fapte", şi constituie una dintre cele mai aprige comentarii ale sale de până acum cu privire la Ucraina, potrivit agenţiei Reuters.

,,Ne aflăm într-o stare de război. Da, a început ca o operaţiune militară specială, dar de îndată ce s-a format acest grup, când Occidentul colectiv a devenit participant la aceasta de partea Ucrainei, a devenit un război pentru noi", a declarat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că Rusia trebuie să-şi ,,elibereze" pe deplin ,,noile regiuni" pentru a asigura siguranţa oamenilor de acolo, făcând trimitere la cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia susţine că le-a anexat la începutul invaziei în Ucraina din 2022.

În cursul nopţii trecute, Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene pe teritoriul Ucrainei, într-o mişcare considerată un răspuns la atacurile ucrainene de săptămâna trecută din timpul alegerilor prezidenţiale din Rusia. În timpul atacurilor ruseşti, cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei a fost avariat, iar un milion de oameni au rămas fără energie electrică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici