Sute de luptători ai Hamas şi ai Jihadului Islamic au fost capturaţi de armata israeliană în spitalul Al-Shifa din Gaza

Forţele israeliene au capturat sute de luptători ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, inclusiv oficiali de securitate şi comandanţi militari, în timpul raidului său extins în principalul spital din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

1463 afișări
Imaginea articolului Sute de luptători ai Hamas şi ai Jihadului Islamic au fost capturaţi de armata israeliană în spitalul Al-Shifa din Gaza

Trupele israeliene au intrat în spitalul Al Shifa din oraşul Gaza luni şi au cercetat întreg complexul medical. Unul despre care armata israeliană susţine că este conectat la o reţea de tuneluri folosită ca bază pentru luptători ai Hamas, relatează Reuters.

Potrivit contraamiralului Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei, forţele israeliene au ucis sute de luptători şi au reţinut peste 500 de suspecţi, incluzând 358 de membri ai grupărilor militante Hamas şi Jihadul Islamic, cel mai mare număr de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas.

Hagari a declarat, joi seara, că unităţile forţelor speciale israeliene au folosit "tactici de înşelăciune" pentru a-i surprinde pe insurgenţii Hamas şi ai Jihadului Islamic.

Printre persoanele reţinute se numără trei comandanţi militari de rang înalt ai Jihadului Islamic, precum şi doi oficiali Hamas.

"Cei care nu s-au predat forţelor noastre au fost eliminaţi", a declarat Hagari.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici