Un mesaj postat pe un cont al ayatollahului Khamenei pare să-l arate pe Obama cu pistolul la tâmplă - FOTO

Oficiali de la Teheran critică în continuare Statele Unite, în pofida acordului asupra programului nuclear iranian, iar un cont de Twitter afiliat liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a postat în weekend o imagine în care Barack Obama pare să ţină un pistol la tâmplă, relatează CNN.

202 afișări
Imaginea articolului Un mesaj postat pe un cont al ayatollahului Khamenei pare să-l arate pe Obama cu pistolul la tâmplă - FOTO

Un mesaj postat pe un cont al ayatollahului Khamenei pare să-l arate pe Obama cu pistolul la tâmplă (Imagine: AP/Mediafax Foto)

În imagine apare o siluetă care ţine un pistol la cap. Silueta nu are trăsături faciale, poartă o cămaşă albă, o cravată roşie şi o insignă cu steagul Statelor Unite la rever.

"Preşedintele american a spus că poate să elimine armata iraniană", se arată în mesajul postat pe Twitter împreună cu imaginea.

Mesajul continuă cu un citat atribuit lui Khamenei, din 18 iulie, care este scris şi pe imagine: "Noi nu ne bucurăm de război, cu atât mai puţin să declanşăm un război, dar dacă vine vreunul, cele care-l vor pierde vor fi Statele Unite agresive şi criminale".

- Contul postează frecvent critici la adresa SUA

Este neclar în ce măsură este implicat liderul sprem iranian în deciziile cu privire la postările de pe contul @khamenei_ir, care se prezintă ca oferind "actualităţi şi ştiri" despre acesta.

Unele dintre postări sunt declaraţii la persoana întâi ale lui Khamenei, altele se referă la ayatollah la persoana a treia, alături de poze de la evenimente la care participă.

Critici dure la adresa Statelor Unite şi Israelului sunt teme recurente, inclusiv postări, în ultimele luni, despre tensiuni rasiale în locuri ca New York, Ferguson şi Baltimore.

Mesajul în care apare imaginea cu silueta care-şi ţine pistolul la tâmplă a fost reluat de peste 1,8 K ori de când a fost postat, duminică, cu mult mai mult decât sunt reluate postări recente.

- Rhodes: "O evoluţie a lucrurilor care ne îngrijorează profund"

"Liderul suprem spune multe lucruri pe care le considerăm absolut inacceptabile", a declarat adjunctul consilierului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă Ben Rhodes, răspunzând unei întrebări din partea CNN despre imaginea postată duminică, în timpul vizitei lui Obama în Kenya.

"Este o evoluţie care ne îngrijorează profund în legătură cu Guvernul iranian, fie că este vorba despre susţinerea terorismului şi ameninţările lor la adresa Israelului sau Statelor Unite, fie că este vorba despre declaraţii scandaloase ori imagini care pot proveni de la Guvernul iranian", a subliniat el.

Administraţia Obama s-a angajat să implementeze acordul, care vizează să ţină în frâu programul nuclear iranian, "tocmai pentru că avem asemenea disensiuni cu acest Guvern, căruia nu i se poate permite să se doteze cu arma nucleară", a insistat Rhodes.

Khamenei a declarat anterior, luna aceasta, că acordul în dosarul nuclear nu va modifica politicile Iranului faţă de "arogantul Guvern al Statelor Unite".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici