Un mort şi trei răniţi în urma unui ritual şamanic, într-o localitate croată

O persoană a fost găsită moartă într-o cabană şi alte trei au fost spitalizate într-o clinică psihiatrică, după un ritual şamanic desfăşurat în noaptea de Anul Nou, într-o mică localitate din centrul Croaţiei.

38 afișări
Imaginea articolului Un mort şi trei răniţi în urma unui ritual şamanic, într-o localitate croată

O persoană a murit şi trei au fost spitalizate în urma unui ritual şamanic dintr-o localitate croată (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ritualul a avut loc într-o cabană din orăşelul Saborsko şi, potrivit primelor rezultate obţinute în cadrul anchetei, au participat cinci persoane: un bărbat care a decedat, în vârstă de 59 de ani, alte trei persoane care au fost spitalizate într-o clinică psihiatrică şi primarul localităţii, care s-a autoproclamat "primul şaman din Europa".

Participanţii la ritual au consumat o plantă toxică, Scopolia carniolica, cunoscută pentru efectele sale halucinogene.

Medicii legişti urmează să stabilească de ce a murit bărbatul de 59 de ani - corpul acestuia fiind găsit ars.

Experţii locali sunt de părere că ritualul viza un gen de medicină neconvenţională pentru purificarea trupului la trecerea în noul an.

Religia şamanică provine din Siberia şi Mongolia şi este caracterizată de cultul naturii. Majoritatea populaţiei croate, însă, este de religie catolică (aproximativ 90 la sută).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici