Un nou scandal diplomatic explodează între SUA şi Rusia: un cetăţean american a fost arestat la Moscova

Un cetăţean american a fost arestat la Moscova, este vorba despre muzicianul şi fostul paraşutist Michael Travis Leake.

1408 afișări
Imaginea articolului Un nou scandal diplomatic explodează între SUA şi Rusia: un cetăţean american a fost arestat la Moscova

Un nou scandal diplomatic explodează între SUA şi Rusia: un cetăţean american a fost arestat la Moscova

Potrivit celor anunţate pe Telegram de către instanţa din Moscova, bărbatul s-a prezentat ieri în faţa judecătorilor tribunalului Khamovniki.

Acuzat de trafic de droguri, Leake va trebui să rămână în închisoare până cel puţin pe 6 august. Vestea arestării a fost confirmată pentru CNN atât de familia bărbatului, cât şi de Departamentul de Stat.

Leake locuia de ani de zile în Rusia, unde era cunoscut pe scena rock din Moscova ca muzician şi producător muzical.

Arestarea sa, în contextul războiului din Ucraina, riscă să devină un nou caz diplomatic între Statele Unite şi Rusia.

După ce baschetbalista Brittney Griner a fost eliberată în decembrie în schimbul traficantului de arme rus Viktor Bout, alţi doi americani se află în prezent în închisoare în Rusia: fostul marinar Paul Whelan, care ispăşeşte o pedeapsă de 16 ani pentru spionaj, şi jurnalistul Evan Gershvovich, arestat în martie sub acuzaţia de spionaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici