Un ofiţer care îl păzea pe Putin a fugit din Rusia. A dezvăluit detalii despre sănătatea şi viaţa secretă a liderului de la Kremlin

Un ofiţer care a lucrat direct pentru Vladimir Putin a declarat că a fugit din Rusia din cauza războiului din Ucraina şi a dezvăluit detalii despre liderul rus într-un interviu acordat site-ului de investigaţii Dossier Center.

17459 afișări
Imaginea articolului Un ofiţer care îl păzea pe Putin a fugit din Rusia. A dezvăluit detalii despre sănătatea şi viaţa secretă a liderului de la Kremlin

Gleb Karakulov a lucrat ca inginer în cadrul unităţii de comunicaţii prezidenţiale a Serviciului Federal de Pază(FSO) şi l-a însoţit pe Putin în peste 180 de călătorii în ultimii 13 ani. Unitatea se asigură că Putin şi prim-ministrul beneficiază de comunicaţii criptate 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Karakulov a declarat pentru Dossier Center că a reuşit să fugă împreună cu familia sa în Turcia în timp ce îl însoţea pe Putin într-o vizită în Kazahstan pentru un summit la mijlocul lunii octombrie 2022, informează The Moscow Times.

Ştiind că dezertarea sa a încălcat legea rusă, Karakulov a declarat: "Ar fi fost o crimă şi mai mare dacă aş fi rămas la locul de muncă."

"Îl consider pe acest om [Putin] un criminal de război", a declarat Karakulov pentru Dossier Center, care este finanţat de oligarhul în exil Mihail Hodorkovski.

Karakulov este membrul de cel mai înalt rang al serviciilor speciale ale Rusiei despre care se ştie că a dezertat în istoria modernă a ţării, a precizat Dossier Center.

Pe parcursul interviului, ofiţerul a împărtăşit detalii despre obiceiurile şi sănătatea lui Putin

Karakulov a declarat că Putin încă nu foloseşte smartphone-uri sau internet şi cere ca televiziunea rusă de stat să fie disponibilă în timpul călătoriilor sale în străinătate.

El a adăugat că Putin rămâne paranoic cu privire la infectarea cu Covid-19 la trei ani de la declanşarea pandemiei şi obligă fiecare angajat să stea în carantină timp de două săptămâni înainte de a putea fi în aceeaşi cameră cu el.

"A trăit într-un cocon informaţional în ultimii doi ani", a declarat Karakulov pentru Dossier Center. "Se teme patologic pentru viaţa lui".

"S-a izolat de lume cu tot felul de bariere: carantina, vidul informaţional. Viziunea lui asupra realităţii a devenit distorsionată".

Cu toate acestea, Karakulov a negat speculaţiile potrivit cărora liderul în vârstă de 70 de ani ar suferi de o boală nedezvăluită: "Este mai sănătos decât mulţi alţi oameni de vârsta lui".

Inginerul FSO a vorbit despre câteva dintre rapoartele privind viaţa personală şi averea lui Putin

Karakulov a declarat că a confirmat cu un coleg existenţa palatului opulent al lui Putin de la Marea Neagră după ce acesta a fost detaliat într-o investigaţie a lui Alexei Navalnîi.

Karakulov a confirmat, de asemenea, rapoartele potrivit cărora Putin are birouri identice în mai multe reşedinţe. El a împărtăşit o anecdotă în care a fost martor la faptul că l-a văzut pe Putin la biroul său din Soci, în timp ce un reportaj de televiziune spunea că acesta ţinea o întâlnire la reşedinţa sa din afara Moscovei, la sute de kilometri spre nord.

Dossier Center a declarat că a înregistrat interviul cu Karakulov undeva la sfârşitul anului 2022 şi l-a publicat marţi, după ce s-a asigurat că acesta şi familia sa au părăsit Turcia şi se aflau într-o locaţie sigură.

Karakulov a declarat că rezervele sale faţă de conducerea Rusiei au apărut pentru prima dată odată cu anexarea Crimeei în 2014 şi cu activitatea sa de organizare a unor călătorii costisitoare pentru Putin şi premierul Mihail Mişustin.

Aceste rezerve au atins un punct culminant în ziua în care trupele ruseşti au invadat Ucraina, la 24 februarie 2022, apoi după ce Putin a declarat mobilizarea parţială în luna septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici