Un ofiţer israelian a pierdut documente ultrasecrete privind ţinte din Liban şi Siria

Un ofiţer israelian, care copiase pe dispozitivul său MP4 mai multe documente ultrasecrete, printre care o listă a posibilelor ţinte din Siria şi Liban în caz de război, a pierdut aparatul electronic, a dezvăluit luni Canalul 2 al televiziunii israeliene.

12 afișări
Imaginea articolului Un ofiţer israelian a pierdut documente ultrasecrete privind ţinte din Liban şi Siria

Un ofiţer israelian a pierdut documente ultrasecrete privind ţinte din Liban şi Siria (Imagine: transition.turbulence.org)

Un jurnalist al postului citat a prezentat documentele care, potrivit acestuia, fuseseră copiate fără autorizaţie pe aparatul de tip MP4 aparţinând unui comandant israelian detaşat la un post de la frontiera cu Libanul.

Dispozitivul MP4 pierdut de ofiţerul respectiv a fost predat jurnalistului de patru tineri israelieni. Acesta nu a oferit alte detalii privind împrejurările în care aparatul a fost pierdut şi nici cum a fost găsit.

Postul de televiziune a predat apoi toate documentele armatei.

Printre documentele înregistrate în memoria aparatului MP4, transferate de jurnalist pe calculatorul său şi apoi imprimate, figurează fotografii aeriene, rapoarte privind mobilizarea forţelor armate siriene, libaneze şi a miliţiilor şiite Hezbollah, precum şi o "bancă de ţinte" posibile, potrivit postului de televiziune.

Toate documentele purtau inscripţia "Top secret" şi o menţiune potrivită căreia este interzisă copierea lor.

Un purtător de cuvânt al armatei a confirmat că poliţia militară a demarat o anchetă împotriva unui ofiţer care avea în posesie un dispozitiv MP4 şi care nu a semnalat pierderea aparatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici