Un parlamentar bulgar afirmă că se teme că România şi Bulgaria ar putea fi separate în cadrul MCV

Un parlamentar din cadrul formaţiunii Coaliţia pentru Bulgaria, Rumen Petkov, a declarat că există ameninţarea ca Bulgaria să fie despărţită de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

486 afișări
Imaginea articolului Un parlamentar bulgar afirmă că se teme că România şi Bulgaria ar putea fi separate în cadrul MCV

Un parlamentar bulgar afirmă că se teme că România şi Bulgaria ar putea fi separate în cadrul MCV (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană (CE) a prezentat în raportul său de miercuri, pentru prima dată de la începutul monitorizării celor două ţări, o "evaluare extrem de negativă a alegerilor din Bulgaria", a argumentat Petkov pentru postul de radio Focus, relatează agenţia Focus News în pagina electronică.

El a subliniat că în document "se vorbeşte clar despre alegerile din Bulgaria, şi anume cumpărarea de voturi şi proasta organizare", insistând că acest lucru pune Bulgaria "într-o situaţie destul de gravă". "Există o diferenţiere foarte clară între Bulgaria şi România", a apreciat Petkov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici