Un rabin este investigat pentru modul în care l-a ajutat pe Roman Abramovici să obţină cetăţenia portugheză

  • Roman Abramovici a primit cetăţenia portugheză în aprilie 2021
  • Rabinul care l-a ajutat cu demersurile pentru obţinerea cetăţeniei este anchetat
  • Abramovici, care printre altele deţine clubul de fotbal Chelsea Londra, are averea sechestrată de guvernul britanic care aplică sancţiuni tuturor magnaţilor ruşi
1594 afișări
Imaginea articolului Un rabin este investigat pentru modul în care l-a ajutat pe Roman Abramovici să obţină cetăţenia portugheză

Sursa foto: Profimedia

Roman Abramovici a obţinut cetăţenia portugheză în aprilie 2021, în temeiul unei legi care oferea naturalizarea descendenţilor evreilor sefarzi, care au fost expulzaţi din peninsula Iberică în urmă cu mai bine de 400 de ani în timpul Inchiziţiei.

Procesul de naturalizare al mai multor evrei este investigat, după ce au apărut suspiciuni de spălare de bani, corupţie, fraudă şi falsificare de documente.

Rabinul care l-a ajutat pe Abramovici cu demersurile a fost reţinut de autorităţi în timp ce se pregătea să călătorească în Israel. Poliţia judiciară şi procuratura din Portugalia anchetează acum modul în care Daniel Litvak a evaluat cererea oligarhului rus pentru a primi cetăţenia. Acesta are interdicţia de a părăsi ţara şi este obligat să se prezinte la termenele emise de autorităţi pentru a depune mărturie.

Comunitatea evreiască din Porto este scandalizată de arestarea rabinului, neagă vinovăţia acestuia şi afirmă cu tărie că Litvak este ţinta unei campanii de defăimare produsă pe fondul sancţionării afaceristului rus.

Abramovici, în vârstă de 55 de ani, este proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra şi se numără printre cei mai afectaţi oligarhi ruşi: activele sale au fost îngheţate şi are interdicţia de a călători. Prima ligă de fotbal din Anglia l-a descalificat din funcţia de director al clubului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici