Un secretar de stat de la Ministerul Economiei spune câţi români s-ar afla, de fapt, în Marea Britanie: Vreo 450.000 sunt cu drept de muncă

Secretarul de stat de la Ministerul Economiei Liviu Rogojinaru a declarat, sâmbătă, că în prezent sunt peste 600 de mii de români în Marea Britanie. Preşedintele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă a început discuţiile cu patronatele despre atragerea românilor din diaspora.

905 afișări
Imaginea articolului Un secretar de stat de la Ministerul Economiei spune câţi români s-ar afla, de fapt, în Marea Britanie: Vreo 450.000 sunt cu drept de muncă

Un secretar de stat de la Ministerul Economiei spune câţi români s-ar afla, de fapt, în Marea Britanie: vreo 450.000 sunt cu drept de muncă

„Acest Brexit are câteva componente: componenta comercială, care ne încurcă rău de tot şi componenta umană. Componenta umană, peste 500.000-600.000 de români acolo, dintre care vreo 450.000 cu drept de muncă, covârşitoarea lor majoritate, oameni foarte bine calificaţi, care creează multă plus valoare. Dacă îşi doresc să vină acasă, trebuie spus acest lucru, oamenii trebuie să îşi dorească să vină acasă, să vadă că le este aproximativ la fel de bine în România, ţinând cont de existenţa pe care o au acum în Regatul Unit. Sunt mulţi dintre ei care au famiile duse acolo”, a declarat Liviu Rogojinaru, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Emanuel Victor Picu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a spus că se axează pe medierea dintre angajator şi angajat, întrucât afişarea unor joburi online nu este suficientă.

„Oamenii nu se întorc să lucreze în Români dacă nu ştiu exact la ce se întorc. În momentul acesta ANOFM are înscrise locurile de muncă pe site, există o bază de date, dar ideea este să venim mai mult, ideea este de intermediere între angajator şi angajat, nu doar să trasnmitem printr-un site ideea unul loc de muncă. Vom avea o discuţie concretă cu liderii patronali ca angajaţii care vor să se angajeze în România să aibă această siguranţă a locului de muncă. Discuţiile au început la nivel general, nu s-a discutat concret despre Marea Britanie. Există o fereastră de oportunitate pentru Marea Britanie, dar măsurile aplicate trebuie să fie aplicate pentru toţi românii, nu numai pentru cei din Marea Britanie”, a explicat preşedintele ANOFM.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici