Un senator extremist, care i-a învinuit pe musulmani pentru măcelul din Noua Zeelandă, atacat cu un ou de un adolescent. Reacţia violentă a politicianului | VIDEO

Un senator Australian de extermă-dreapta, care a acuzat comunitate musulmană pentru atacurile asupra celor două moschei din Noua Zeelandă, a fost filmat în timp ce pocneşte un adolescent la un eveniment public în Melbourne, relatează The Guardian.

2332 afișări
Imaginea articolului Un senator extremist, care i-a învinuit pe musulmani pentru măcelul din Noua Zeelandă, atacat cu un ou de un adolescent. Reacţia violentă a politicianului | VIDEO

Un senator extremist, care i-a învinuit pe musulmani pentru măcelul din Noua Zeelandă, atacat cu un ou de un adolescent. Reacţia violentă a politicianului | VIDEO

Senatorul independent Fraser Anning a fost atacat de un adolescent în vârstă de 17 ani în timpul unui interviu oferit unei televiziuni. Tânărul i-a spart un ou în cap, după care a început să-l filmeze cu telefonul.

Drept răspuns, politicianul l-a lovit cu palma peste falcă pe adolescent, apoi a încercat să îi mai aplice câteva lovituri, însă a fost oprit de câţiva bărbaţi din apropiere, iar băiatul a fost imobilizat la pământ de doi dintre suporterii lui Anning.

Tânărul a fost ulterior ridicat de poliţişti şi eliberat puţin mai târziu. Senatorul nu a depus plângere.

Nu este clar dacă incidentul a avut loc vineri, în ziua atacurilor din Noua Zeelandă, sau sâmbătă, scrie presa internaţională.

Fraser Anning a fost aspru criticat vineri, după ce a făcut o serie de declaraţii considerate scandaloase despre tragedia petrecută în oraşul Christchurch, Noua Zeelandă, unde cel puţin 50 de persoane au murit în urma a doua incidente armate asupra moscheilor Al Noor şi Linwood.

Crimele comise de australianul Brenton Tarrant, pus sub acuzare în legătură cu atacurile de vineri, subliniază „teama crescută legată de prezenţa tot mai mare a musulmanilor” în comunităţile din Australia şi Noua Zeelandă, a declarat senatorul extremist.

Reacţionând la comentariul lui Anning, premierul australian Scott Morrison a declarat că astfel de afrimaţii „urâte nu îşi au locul în Australia” şi că guvernul îl va „cenzura” pe senator.

Bill Shorten, liderul Partidului Laburist din Australia, consideră că, prin declaraţiile sale provocatoare, senatorul „fugărea doar un titlu de prima pagină”.

O petiţie prin care se cere demiterea lui Anning din parlament, publicată pe Change.org, a strâns deja 250.000 de semnături.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici