Un sirian a fost arestat în Suedia pentru crime de război comise în Siria

Un sirian a fost arestat de autorităţile suedeze, fiind suspectat că a comis crime de război în Siria, a anunţat, luni, Parchetului general suedez, şi că a participat la execuţii comise de presupuşi membri ai forţelor loiale regimului Assad, potrivit unor surse citate de cotidianul suedez Expressen.

382 afișări
Imaginea articolului Un sirian a fost arestat în Suedia pentru crime de război comise în Siria

Un sirian a fost arestat în Suedia pentru crime de război comise în Siria

"Este arestat pentru comiterea unor crime grave împotriva legislaţiei internaţionale, în 2012, în Idlib (nord-vestul Siriei)", a declarat pentru Reuters procurorul suedez, Kristina Lindhoff Carleson.

Bărbatul a sosit în Suedia în 2013, a precizat oficialul suedez, fără a mai oferi şi alte detalii despre caz.

Surse citate de cotidianul suedez Expressen au declarat, sub protecţia anonimatului, că bărbatul de 45 de ani ar fi apărut într-o înregistrare video în care au fost executaţi şapte bărbaţi.

În aceeasi înregistrare susţinea, alături de alţi bărbaţi, că este militar din cadrul forţelor loiale regimului Bashar al-Assad.

Clipul a fost difuzat de publicaţia The News York Times în 2013, precizează Expressen.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

Din 27 februarie, un armistiţiu parţial este în vigoare în Siria, dar nu este valabil şi în cazul organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată Al-Qaida.

Peste 163.000 de solicitări de azil au fost depuse în Suedia în cursul anului trecut, iar peste un milion de imigranţi au sosit în Europa, majoritatea refugiaţi sirieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici