Un submarin britanic cu propulsie nucleară a eşuat în largul Scoţiei

Un submarin britanic cu propulsie nucleară a eşuat după ce s-a lovit de stânci în largul coastei Scoţiei, informează Sky News, în timp ce Ministerul britanic al Apărării, care a confirmat accidentul, a dat asigurări că nu este vorba de un "incident nuclear" şi că nu s-au înregistrat victime.

36 afișări
Imaginea articolului Un submarin britanic cu propulsie nucleară a eşuat în largul Scoţiei

Un submarin britanic cu propulsie nucleară a eşuat în largul Scoţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Sky News, submarinul nuclear HMS Astute a lovit stânci în largul coastei vestice a Scoţiei.

Ministerul britanic al Apărării a confirmat incidentul, care a avut loc în largul insulei Skye.

"Nu este vorba de un incident nuclear", a dat asigurări un purtător de cuvânt al instituţiei. "Membrii echipajului nu au fost răniţi, iar submarinul nu a luat apă. Nu există indicii privind efecte asupra mediului înconjurător", precizează oficialul citat.

Echipajul submarinului aşteaptă fluxul pentru a putea părăsi zona incidentului. Paza de Coastă a trimis un remorcher, iar o altă navă este staţionată în zonă în caz de urgenţă. Potrivit presei, submarinul HMS Astute are baza în portul Clyde, iar echipajul este format din aproximativ 100 de membri.

Submarinul este dotat cu torpile de tip Spearfish şi cu rachete de croazieră Tomahawk, care au focoase convenţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici