Un submarin cu 53 de persoane la bord a dispărut la nord de Bali

  • Un submarin al Indoneziei a dispărut cu 53 de persoane la bord.
  • Oficialii au solicitat ajutorul celor din Australia şi Singapore, pentru a continua căutările. Ţările nu au comentat public.
  • Nava este unul din cele cinci submarine operate de Indonezia.
2406 afișări
Imaginea articolului Un submarin cu 53 de persoane la bord a dispărut la nord de Bali

Un submarin al Indoneziei a dispărut cu 53 de persoane la bord, conform declaraţiilor oficialilor militari, informează BBC

Submarinul efectua miercuri un exerciţiu la nord de insula Bali, când brusc nu a reuşit să mai raporteze mişcările sale şi a fost pierdut contactul cu nava. 

Există suspiciuni că submarinul a dispărut miercuri dimineaţă, în apele aflate la aproximativ 155 de km de largul coastei Bali.  Anumite rapoarte spun că s-a pierdut contactul cu nava după ce acesteia i s-a permis să se scufunde mai adânc în apă. 

Şeful militar al Indoneziei a declarat că au fost trimise nave de război pentru a găsi submarinul KRI Nanggala-402.

Oficialii au solicitat ajutorul celor din Australia şi Singapore, pentru a continua căutările. Ţările nu au comentat public.

"Forţele maritime îl caută în prezent. Cunoaştem zona, dar este destul de adâncă", a declarat Julius Widjojono, amiral.

Nava este unul dintre cele cinci submarine operate de Indonezia.

Acesta a fost realizat la sfârşitul anilor 1970 şi a fost supus unei renovări care a durat doi ani, în Coreea de Sud. Recondiţionarea a fost finalizată în 2012. 

Este pentru prima dată când Indonezia pierde unul dintre submarine, a declarat un purtător de cuvânt al Marinei. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici