Un vaccin bazat pe saliva de ţânţar ar putea ajuta la stoparea următoarei epidemii

Bazându-se pe o echipă numeroasă de oameni de ştiinţă, Manning, cercetător clinic pentru Institutul Naţional al Alergiei şi Bolilor Infecţioase din SUA, consideră că ar putea folosi bucăţi de proteină din saliva ţânţarilor pentru a construi un vaccin universal, relatează Reuters.

2636 afișări
Imaginea articolului Un vaccin bazat pe saliva de ţânţar ar putea ajuta la stoparea următoarei epidemii

Un vaccin format din saliva de ţânţar ar putea ajuta la stoparea următoarei epidemii

Dacă producerea vaccinul ar reuşi acesta ar proteja împotriva tuturor agenţilor patogeni pe care insectele le injectează la om - malarie, dengue, chikungunya, Zika, febră galbenă, viruşi din Nilului de Vest, Mayaro şi altele de a acest gen care ar putea apărea.

„Avem nevoie de instrumente mai inovatoare”, a spus Manning. Un vaccin ca acesta ar fi „Sfântul Graal”, a adăugat acesta potrivit Reuters.

Joi, cunoscuta publicaţie medicală, The Lancet a publicat rezultatele iniţiale ale echipei: primul studiu clinic efectuat vreodată al unui vaccin bazat pe saliva ţânţarului pentru oameni.

Studiul a arătat că vaccinul a fost sigur şi că a declanşat răspunsuri la anticorpi. Michael McCracken, un cercetător neimplicat în studiu, a numit rezultatele iniţiale „fundamentale”.

Malaria ucide mai mult de 400.000 de oameni în fiecare an, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aceste decese apar mai ales în ţările sărace lipsite de fonduri şi cercetare. Totuşi, din cauza încălzirii globale, ţânţarii care trăiesc în tropice se mută şi în alte zone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici