Un vaccin pentru COVID-19, finanţat de Bill Gates, începe să fie testat pe oameni

Un potenţial vaccin contra coronavirusului finanţat de fundaţia miliardarului Bill Gates este testat pe oameni, scrie Business Insider. Dacă rezultatele sunt cele aşteptate, acesta ar putea fi gata până la finalul anului.

6585 afișări
Imaginea articolului Un vaccin pentru COVID-19, finanţat de Bill Gates, începe să fie testat pe oameni

Un vaccin pentru COVID-19, finanţat de Bill Gates, începe să fie testat pe oameni

O mică companie de biotehnologie din Pennsylvania a început, săptămâna aceasta, să injecteze voluntari sănătoşi cu un potenţial vaccin contra coronavirusului.

Vaccinul experimental a fost dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals, iar programul a fost finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

Numit INO-4800, acesta este cel de-al doilea vaccin potenţial contra coronavirusului care este testat în SUA. Biotecnologia din Massachusetts, Moderna, a început procesul de testare siguranţă la jumătatea lunii martie.

Dr. Anthony Fauci, medic şi imunolog american care ocupă funcţia de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli în Statele Unite, a spus în mod repetat că va dura cel puţin un an până la apariţia unui vaccin sigur şi eficient împotriva virusului.

Testarea vaccinului Inovio se face pe 40 de adulţi sănătoşi în Philadelphia, la şcoala de medicină a Universităţii din Pennsylvania şi în Kansas City, Missouri, la Centrul de Cercetări Farmaceutice.

Fiecare voluntar va primi două doze de vaccin, la patru săptămâni distanţă. Dacă aceste rezultate sunt pozitive, compania va începe un alt studiu axat pe evaluarea eficacităţii vaccinului împotriva virusului.

Inovio a declarat că îşi extinde capacităţile de producţie şi vrea să ajungă să producă un milion de doze disponibile până la sfârşitul anului 2020. Acestea ar putea fi utilizate în studiile clinice suplimentare sau pentru situaţii de urgenţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici