Un vulcan a erupt în apropiere de Tokyo

Un vulcan a intrat în erupţie luni dimineaţa, la nord-vest de Tokyo, fără a provoca victime sau pagube materiale, a anunţat Agenţia de meteorologie.

113 afișări
Imaginea articolului Un vulcan a erupt în apropiere de Tokyo

Un vulcan a erupt în apropiere de Tokyo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Erupţia a început cu puţin timp înainte de ora 02.00 (duminică, 19.00 ora României), iar luni dimineaţă, posturile de televiziune prezentau coloane de fum alb care ieşeau din craterul înzăpezit al Muntelui Asama, cu o altitudine de 2.568 de metri şi situat la 150 de kilometri distanţă de capitală.

Agenţia a averizat asupra posibilei proiectări de roci într-un perimetru de patru kilometri în jurul vulcanului.

Purtată de vânt, cenuşa vulcanică s-a depus în mai multe oraşe vecine şi a atins chiar centrul capitalei Tokyo, a anunţat agenţia.

Ultima erupţie a vulcanului Asama datează din august 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici