Una dintre forţele militare ale lumii foloseşte insecticidul pentru a se apăra de COVID-19. „Nu are cum să le facă rău"

Armata din Marea Britanie foloseşte spray-ul împotriva ţânţarilor pentru a preveni infecţia cu noul coronavirus, a recunoscut Ministerul Apărării din UK, relatează Daily Mail

1317 afișări
Imaginea articolului Una dintre forţele militare ale lumii foloseşte insecticidul pentru a se apăra de COVID-19. „Nu are cum să le facă rău"

Una dintre forţele militare ale lumii foloseşte insecticidul pentru a se apăra de COVID-19. Nu are cum să le facă rău

 

”Aceasta ar trebui să fie o măsură suplimentară de protecţie. Nu poate face niciun rău. Nu putem spune cu exactitate câţi soldaţi au folosit produsul”, au spus oficialii britanici prin intermediul secretarului de stat, Ben Wallace. Spray-ul pe bază de citriodiol previne infectarea cu anumite tipuri de coronavirus, dar nu s-au efectuat încă niciun studiu în legătura cu SARS-CoV-2, sunt de părere oficialii Ministerului Apărării.
 
Această decizie a fost luată după consultări cu experţi în boli infecţioase şi în sănătate publică, susţin reprezentanţii armatei britanice. O altă explicaţie ar fi că substanţa din spray se evaporă greu, ceea ce ar duce la o protecţie mai bună pentru mai multe ore, faţă de dezinfectanţii obişnuiţi care înlătură virusul doar pe momentul aplicării.
 
”Mă bucur că am primit un răspuns şi promisiunea unor viitoare detalii de la secretarul de stat, Ben Wallace, în urma rapoartelor despre testele cu insecticid pe bază de Citriodiol care ar fi efectuate pe soldaţii noştri”, a spus Tobias Elwood, directorul comisiei parlamentare care se ocupă cu supravegherea activităţii Ministerului Apărăii. În laboratoarele Ministerului de la Porto Down s-au efectuat teste oficiale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici