Una dintre membrele încarcerate ale trupei Pussy Riot, transferată într-un "loc sigur"

Una dintre cele două membre încarcerate ale trupei Pussy Riot a fost transferată din închisoarea unde îşi ispăşea pedeapsa într-un "loc sigur", după ce s-a plâns din cauza relaţiilor tensionate pe care le avea cu celelalte deţinute, a anunţat vineri Administraţia Penitenciarelor din Rusia.

124 afișări
Imaginea articolului Una dintre membrele încarcerate ale trupei Pussy Riot, transferată într-un "loc sigur"

Una dintre membrele încarcerate ale trupei Pussy Riot, transferată într-un "loc sigur" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani, condamnată la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru că a participat la o "rugăciune punk" anti-Putin într-o catedrală, "a fost mutată miercuri seară din închisoarea ei într-un loc sigur, după ce a trimis conducerii închisorii o scrisoare în care a cerut să fie transferată", a declarat un reprezentant al Administraţiei Penitenciarelor din regiunea Perm, aflată la 1.400 de kilometri de Moscova.

"Motivul transferului este acela că relaţiile ei cu celelalte deţinute erau tensionate", a adăugat aceeaşi sursă, fără a oferi alte precizări.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, Maria Alehina se află în prezent într-o celulă izolată, însă Administraţia Penitenciarelor a refuzat să confirme această informaţie.

Maria Alehina a fost transferată în urmă cu o lună de la Moscova în închisoarea din regiunea Perm pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Cealaltă tânără încarcerată, Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, se află într-o închisoare din Mordovia, la o distanţă de 500 de kilometri de Moscova.

Nadejda Tolokonnikova şi Maria Alehina, care sunt mame, şi o a treia membră a grupului, Ekaterina Samuţevici, au fost condamnate în august la doi ani de închisoare pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă" după ce au cântat, în februarie, o "rugăciune punk" împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, prin care îi cereau Fecioarei Maria să îl alunge pe acesta de la putere.

Condamnările pentru Tolokonnikova şi Alehina au fost confirmate în apel pe 10 octombrie, în timp ce pedeapsa lui Samuţevici a fost comutată într-una cu suspendare, iar aceasta a fost eliberată la încheierea procesului. 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici