Ungaria a solicitat eliminarea Patriarhul Kirill din lista persoanelor sancţionate - diplomaţi

Ungaria a întârziat miercuri finalizarea pachetului de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei, insistând asupra eliminării şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, de pe lista persoanelor sancţionate, au declarat trei diplomaţi pentru Reuters.

2961 afișări
Imaginea articolului Ungaria a solicitat eliminarea Patriarhul Kirill din lista persoanelor sancţionate - diplomaţi

Ungaria a solicitat eliminarea Patriarhul Kirill din lista persoanelor sancţionate - diplomaţi

Liderii Uniunii Europene au ajuns la începutul acestei săptămâni la un acord de principiu cu privire la un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, iar emisarii guvernamentali ai UE urmau să transforme miercuri acest acord politic într-un text juridic pentru a putea intra în vigoare.

Pachetul include o decizie de interzicere a achiziţiilor de petrol rusesc şi de produse rafinate transportate pe mare în termen de şase până la opt luni din momentul în care pachetul devine lege.

"Acordul este suspenddat pentru că Ungaria se opune sancţiunilor împotriva Patriarhului Kirill", a declarat un diplomat UE. Alţi doi au confirmat că aceasta este situaţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici