Ungaria, ameninţată de suspendarea dreptului de vot în UE în legătură cu politica migraţiei

Colegiul comisarilor europeni a decis vineri, în baza unei iniţiative civice, să ceară Comisiei Europene (CE) să lanseze o "procedură în baza articolului 7" al Tratatului Uniunii Europene (UE) împotriva Ungariei în legătură cu gestionarea crizei migranţilor, potrivit portalului Index, citat de MTI.

798 afișări
Imaginea articolului Ungaria, ameninţată de suspendarea dreptului de vot în UE în legătură cu politica migraţiei

Ungaria, ameninţată de suspendarea dreptului de vot în UE în legătură cu politica migraţiei (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Potrivit portalului ungar de ştiri, Colegiul a cerut Comisiei să prezinte "problema ungară" în faţa Consiliului de Miniştri în vederea luării unei decizii în acest sens.

Articolul 7 al Tratatului UE prevede suspendarea dreptului de vot al unui stat membru, în cazul unei încălcări grave şi persistente a valorilor UE.

Aplicarea Articolului 7 împotriva Ungariei poate fi interpretată doar ca o "răzbunare a Bruxellesului" faţă de "politica de succes a Budapestei în politica migraţiei", care a oprit valul migraţiei, a reacţionat vineri ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto.

Adoptând o asemenea decizie, Colegiul ar încălca reglementările UE, a apreciat şeful diplomaţiei ungare într-o conferinţă de presă.

O asemenea decizie poate fi interpretată numai ca o răzbunare din partea taberei favorabile migrării de la Bruxelles şi din partea instituţiilor UE favorabile migrării, a apreciat Szijjarto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici