Ungaria consideră că Bulgaria merită să adere la Schengen datorită eforturilor antiimigraţie

Bulgaria merită să devină membră a Spaţiului UE de circulaţie fără verificări la frontiere Schengen datorită eforturilor depuse pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, afirmă ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de MTI.

2918 afișări
Imaginea articolului Ungaria consideră că Bulgaria merită să adere la Schengen datorită eforturilor antiimigraţie

Ungaria consideră că Bulgaria merită să adere la Schengen datorită eforturilor antiimigraţie

"Protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene este o sarcină prioritară, iar Bulgaria a depus mai multe eforturi în această privinţă decât multe state membre Schengen", a declarat Peter Szijjarto după întrevederea cu ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitovon.

Cei doi demnitari au stabilit că problemele de tip demografic, economic şi de pe piaţa muncii trebuie să ţină în continuare de competenţele naţionale. "Nu ne poate forţa nimeni să abordăm problemele din aceste domenii prin imigraţie", a subliniat Szijjarto.

De asemenea, Ungaria şi Bulgaria au stabilit că este necesară crearea unor centre pentru imigranţi în afara Uniunii Europene, pentru selectarea solicitanţilor de azil. "Ambele ţări consideră că există legături între terorism, ideologiile radicale şi imigraţie. Bulgaria nu trebuie lăsată fără ajutor în gestionarea crizei imigraţiei", a subliniat Szijjarto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici