Ungaria nu recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei

Ungaria nu recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei şi susţine integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei, a declarat miercuri ministrul ungar de Externe, Kinga Goncz.

30 afișări
Imaginea articolului Ungaria nu recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei

Ungaria nu recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei (Imagine: Mediafax/AFP)

Ungaria consideră decizia Rusiei de a recunoaşte independenţa acestor teritorii separatiste georgiene drept nefericită, a adăugat Goncz. Această măsură nu conduce la stabilitate în regiune, a apreciat ea.

Aceasta este o problemă care trebuie rezolvată prin negocieri, la asta se referă acordul dintre Uniunea Europeană şi Rusia, potrivit ministrului ungar.

Întrebată care este diferenţa, în opinia Ungariei, între independenţa Kosovo şi cea a Abhaziei şi Osetiei de Sud, Goncz a declarat că proclamarea independenţei Kosovo a fost precedată de o serie de negocieri, în care comunitatea internaţională a coordonat procesul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici