Ungaria respinge criticile preşedintelui Obama privind intimidările la adresa societăţii civile

Guvernul ungar a respins, miercuri, criticile preşedintelui american Barack Obama, care a inclus Ungaria printre ţările ce intimidează societatea civilă, în urma unor percheziţii vizând ONG-urile beneficiind de finanţare externă.

488 afișări
Imaginea articolului Ungaria respinge criticile preşedintelui Obama privind intimidările la adresa societăţii civile

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reacţia intervine după ce liderul american a apreciat, marţi, într-un discurs susţinut la New York, că "începând de la Ungaria până la Egipt, consolidarea permanentă a legislaţiei şi intimidările deschise vizează din ce în ce mai mult societatea civilă".

Declaraţiile "nu se bazează pe fapte", a reacţionat, miercuri, Ministerul ungar de Externe, subliniind că "poporul maghiar este pasionat de libertate şi nu ar tolera nicio restricţie a libertăţii sale".

Guvernul condus de premierul conservator Viktor Orban a ordonat, la începutul lunii septembrie, percheziţii la sediul unei organizaţii neguvernamentale care beneficia de fonduri norvegiene. În total, 60 de organizaţii neguvernamentale acuzate că susţin "activităţi politice" sunt vizate de anchete în Ungaria, din iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici