Ungaria şi Rusia au semnat un acord privind construirea gazoductului South Stream

Rusia şi Ungaria au semnat joi la Kremlin un acord care oficializează intrarea Ungariei în proiectul gazoductului ruso-italian South Stream, concurent al proiectului european Nabucco.

25 afișări
Imaginea articolului Ungaria şi Rusia au semnat un acord privind construirea gazoductului South Stream

Ungaria şi Rusia au semnat un acord privind construirea gazoductului South Stream (Sursa: Mediafax Foto)

Acordul a fost semnat de ministrul rus pentru Energie, Viktor Hristenko, şi ministrul ungar al Finanţelor, Janos Veres, în prezenţa preşedintelui rus Vladimir Putin şi a premierului ungar Ferenc Gyurcsany.

Este vorba despre un acord "interguvernamental de cooperare pentru crearea unui gazoduct care va transporta gazul prin Ungaria", a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Acest acord "permite includerea Ungariei în construirea gazoductului South Stream", a precizat aceeaşi sursă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici