Unii dintre ostaticii de la centrul evreiesc din Bombay ar fi putut fi ucişi de comandourile indiene

Coordonatorul echipei organizaţiei umanitare ZAKA, trimise în India, a declarat că unii dintre ostaticii de la centrul evreiesc Chabad House din Bombay ar fi fost ucişi de comandourile indiene, relatează Jerusalem Post, în pagina electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Unii dintre ostaticii de la centrul evreiesc din Bombay ar fi putut fi ucişi de comandourile indiene

Unii dintre ostaticii de la centrul evreiesc din Bombay ar fi putut fi ucişi de comandourile indiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raidul lansat de comandourile indiene pentru a salva vieţile ostaticilor evrei şi israelieni din centrul evreiesc Chabbad House ar fi putut ucide unul sau mai mulţi ostatici, a declarat coordonatorul unei echipe de intervenţie ZAKA, formată din şase membri, pentru Jerusalem Post.

 

"În baza a ceea ce am văzut, deşi nu pot identifica tipul de gloanţe din corpurile (victimelor, n. red.), nu cred că teroriştii au ucis toţi ostaticii, ca să folosesc termeni blânzi", a subliniat Haim Weingarten, la Bombay.

Toţi ostaticii evrei şi israelieni găsiţi morţi la Chabad House au murit fie din cauza rănilor provocate de gloanţe sau a exploziilor grenadelor, fie din ambele cauze, a mai spus Weingarten, adăugând că nu ştie cine a lansat grenade auspra ostaticilor răniţi.

Weingarten este de părere că "o parte dintre ostatici au fost ucişi miercuri (când bărbaţi înarmaţi au intrat în clădire), iar alţii joi, sau vineri dimineaţă (în timpul raidului comandoului).

Oficialii ZAKA sunt de părere că rabinul Gavriel Holtzberg, care conducea centrul, ar fi acoperit corpul soţiei sale, Rivka, înainte de a muri din cauza rănilor provocate în ultimele ore de asediu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici