Uniunea Europeană a decis semnarea Acordului de asociere cu Bosnia-Herţegovina

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au aprobat, luni, semnarea Acordului de asociere cu Bosnia-Herţegovina, potrivit unui comunicat al Consiliului Uniunii Europene.

963 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a decis semnarea Acordului de asociere cu Bosnia-Herţegovina

Uniunea Europeană a decis semnarea Acordului de asociere cu Bosnia-Herţegovina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul UE salută, în contextul concluziilor din 15 decembrie 2014, adoptarea angajamentului formal de către Preşedinţia Bosniei-Herţegovina pe 29 ianuarie", precizează Consiliul Uniunii Europene.

"Salutând angajamentele asumate de Bosnia-Herţegovina şi potrivit concluziilor din 15 decembrie 2014, Consiliul UE constată că sunt întrunite condiţiile necesare şi continuă procedura pentru intrarea în vigoare a Acordului de Stabilizare şi Asociere cu Bosnia-Herţegovina", precizează comunicatul.

Decizia UE reprezintă primul pas făcut în ultimii ani în relaţia cu Bosnia-Herţegovina, care se confruntă cu stagnare economică şi puternice clivaje politico-etnice după războiul civil încheiat în anul 1995.

Acordul de Stabilizare şi Asociere între Bosnia-Herţegovina şi UE probabil va intra în vigoare peste câteva săptămâni, iar negocierile în vederea posibilei aderări la Uniunea Europeană ar putea fi lansate oficial abia peste câţiva ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici