Uniunea Europeană cere Israelului să oprească activităţile de colonizare din Cisiordania

  • Uniunea Europeană îndeamnă Guvernul Israelului să oprească activităţile de colonizare din Cisiordania.
  • Comisia Europeană: "Coloniile sunt ilegale din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale".
  • Guvernul israelian a prezentat un plan de construire a peste 1.300 de case în colonii din Cisiordania.
1092 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană cere Israelului să oprească activităţile de colonizare din Cisiordania

Uniunea Europeană cere Israelului să oprească activităţile de colonizare din Cisiordania

Uniunea Europeană a cerut, luni, Israelului să oprească în totalitate activităţile de colonizare din Cisiordania, criticând noul proiect de construire a peste 1.300 de locuinţe, conform cotidianului The Jerusalem Post.

„Coloniile sunt ilegale din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale şi constituie un obstacol major în eforturile de obţinere a soluţiei coexistenţei a două state şi a unei păci corecte, durabile şi complete" între Israel şi palestinieni, a comunicat Comisia Europeană.

Uniunea Europeană critică frecvent activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania şi a semnalat că nu va recunoaşte nicio modificare a situaţiei teritoriale după anul 1967, nici măcar în Ierusalim.

Guvernul Israelului a anunţat duminică un nou proiect, care prevede construcţia a 1.355 de case în colonii din Cisiordania. Planul riscă să genereze o criză guvernamentală în Israel, în contextul în care coaliţia guvernamentală care l-a propulsat în funcţia de prim-ministru pe Naftali Bennett s-ar putea destrăma. Ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, liderul formaţiunii Meretz, a avertizat că nu va accepta "acţiuni care afectează şansele de a ajunge la o soluţie cu palestinienii", conform agenţiei Associated Press.

Negocierile de pace dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, mediate de Statele Unite, sunt suspendate din anul 2014. Liderii palestinieni condamnă activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania. Autoritatea Palestiniană vrea constituirea unui stat palestinian în Cisiordania şi în Fâşia Gaza, cu capitala în Ierusalimul de Est, dar Israelul se opune iniţiativei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici