Uniunea Europeană face apel la încetarea imediată a ostilităţilor în Libia

Toate părţile implicate în conflictul din Libia trebuie să înceteze imediat atacurile şi să revină la negocierile coordonate de ONU, a cerut luni Uniunea Europeană, numind situaţia o ameninţare la adresa securităţii internaţionale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

255 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană face apel la încetarea imediată a ostilităţilor în Libia

Uniunea Europeană face apel la încetarea imediată a ostilităţilor în Libia

"UE face apel la toate părţile să înceteze atacurile şi să coopereze cu Naţiunile Unite pentru a asigura încetarea ostilităţilor", au afirmat miniştrii de Externe ai statelor UE printr-un comunicat.

"Le cerem de asemenea să nu se asocieze cu actele de terorism şi elementele criminale implicate în conflict, cât şi de cei suspectaţi de crime de război, inclusiv indivizi menţionaţi de Consiliul de Securitate al ONU", se mai arată în comunicat.

Confruntări militare de amploare au loc de câteva săptămâni la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională. Conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 454 de persoane au fost ucise, iar alte peste 2.000 au fost rănite în confruntări.

Peste 50.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza luptelor, a comunicat Biroul ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare, exprimând "preocupare" din cauza numărului mare de persoane sinistrate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici