Federica Mogherini: Parteneriatul Estic permite intensificarea cooperării politice şi economice

Parteneriatul Estic a permis aprofundarea integrării economice şi intensificarea cooperării politice, anunţă, după o reuniune la nivel ministerial, Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

483 afișări
Imaginea articolului Federica Mogherini: Parteneriatul Estic permite intensificarea cooperării politice şi economice

Federica Mogherini: Parteneriatul Estic permite intensificarea cooperării politice şi economice

Miniştrii de Externe din statele UE şi din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina s-au reunit luni, la zece ani de la iniţierea Parteneriatului Estic.

"În Uniunea Europeană, apreciem enorm Parteneriatul Estic. În pofida dificultăţilor şi problemelor cu care încă ne confruntăm în regiune, parteneriatul nostru a reuşit să avanseze activităţile comune la nivel comercial, al dezvoltării economice, în materie de drepturile omului, în privinţa rolului societăţii civile, liberalizării vizelor şi în multe alte domenii", a declarat Federica Mogherini, conform unui comunicat al Consiliului UE.

"Uniunea Europeană şi partenerii estici au intensificat asocierea politică şi au aprofundat integrarea economică datorită acestui proiect. UE a susţinut o serie de reforme în ţările partenere, în privinţa dezvoltării economice, a organismelor de guvernare, a conectivităţii şi a contactelor dintre oameni", precizează Consiliul Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici