Uniunea Europeană face un apel către Polonia pentru a renunţa la reformele din justiţie

Mai mulţi miniştri din Uniunea Europeană au făcut un apel de ultimă oră către Polonia să renunţe la ultimele reforme din justiţie deoarece aceasta va fi pusă sub controlul politic, lucru ce contravine flagrant unuia dintre principiile de bază ale UE, informează Reuters.

254 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană face un apel către Polonia pentru a renunţa la reformele din justiţie

Uniunea Europeană face un apel către Polonia pentru a renunţa la reformele din justiţie

Schimbările din sistemul judiciar polonez, multe dintre ele fiind deja puse în aplicare, au fost aspru criticate de grupările de dreapta, de Comisia Europeană şi de opoziţia din ţară, dar naţionaliştii de la Varşovia au oferit doar concesii limitate.

”Nu pot exista concesii politice când vine vorba de aplicarea legii”, a precizat ministrul german de Stat Michael Roth, care a sosit în Luxemburg pentru ultima întâlnire cu miniştrii Afacerilor Europene şi cu cei de Externe, înainte ca aceste modificări să producă efecte începând cu data de 3 iulie.

”Avem nevoie de progrese substanţiale, mai ales când este vorba de independenţa justiţiei din Polonia”, a mai spus acesta.

Franţa şi Germania au prezentat un punct de vedere comun fiind urmaţi îndeaproape de ministrul olandez de Externe Stef Blok.

”Independenţa justiţiei reprezintă o componentă esenţială a cooperării europene”, a spus Blok.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici