Unu din cinci tineri americani născuţi între 1997 şi 2003 se identifică ca fiind LGBT

Proporţia adulţilor din SUA care se identifică ca fiind LGBT a crescut la cel mai ridicat nivel - 7,1%, dublu faţă de 2012 când Gallup a început să măsoare acest lucru, reflectând o schimbare generaţională, a anunţat firma de sondaje.

3312 afișări
Imaginea articolului Unu din cinci tineri americani născuţi între 1997 şi 2003 se identifică ca fiind LGBT

Unu din cinci tineri americani născuţi între 1997 şi 2003 se identifică ca fiind LGBT

Gallup îi întreabă pe americani dacă se identifică personal ca fiind heterosexuali, lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali sau altceva decât heterosexuali, ca parte a informaţiilor demografice pe care le colectează în toate sondajele sale telefonice.

Dintre cele 12.000 de persoane intervievate în cadrul datelor din 2021, 86,3 la sută au declarat că sunt heterosexuali.

Sondajul a început în 2012, când procentul celor care se identificau ca fiind LGBT era de 3,5 la sută, iar de atunci a crescut constant, relatează Yahoo News.

O defalcare relevă prevalenţa mai mare a persoanelor LGBT în rândul celor mai tineri adulţi în comparaţie cu generaţiile mai în vârstă.

În general, 20,8 la sută sau unul din cinci americani din generaţia Z care au ajuns la vârsta adultă - cei născuţi între 1997 şi 2003 - s-au identificat ca fiind LGBT.

Această cifră este aproximativ dublă faţă de cea a milenialilor - definiţi aici ca fiind născuţi între 1981 şi 1996 - de 10,5 la sută.

În rândul Generaţiei X (1965-1980), procentul a fost de 4,2, pentru Baby Boomers (1946-1964) a fost de 2,6, iar pentru tradiţionalişti - definiţi ca fiind cei născuţi înainte de 1946 şi numiţi uneori Generaţia Tăcută - a fost de 0,8.

57% dintre americanii LGBT au declarat că sunt bisexuali - echivalentul a patru procente din totalul adulţilor din SUA. Următoarea identitate LGBT a fost cea de gay, cu 21%, cea de lesbiană, cu 14%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici