Unul dintre miniştrii lui Sarkozy, convins că fostul preşedinte al Franţei nu se va retrage din politică

Unul dintre miniştrii preşedintelui francez Nicolas Sarkozy s-a declarat convins, joi, că acesta nu îşi va încheia cariera politică, în pofida înfrângerii electorale suferite duminică în faţa socialistului François Hollande.

223 afișări
Imaginea articolului Unul dintre miniştrii lui Sarkozy, convins că fostul preşedinte al Franţei nu se va retrage din politică

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul pentru Solidaritate, Roselyne Bachelot, întrebată de postul de radio Europe 1 despre retragerea definitivă a lui Nicolas Sarkozy din politică, a răspuns: "Nici în vis!". "Este imposibil să se retragă din politică, sunt sigură nu se va retrage", a declarat ea.

"Ne-a spus ieri (la ultimul consiliu de miniştri al Guvernului lui François Fillon): Şi eu vreau să fac politică, altfel, în felul meu. Nu vă voi părăsi, vă voi ajuta, voi fi acolo", a declarat ea.

În ce mod se va întâmpla acest lucru? "Cu Sarkozy, totul este posibil", a adăugat ministrul.

Nicolas Sarkozy va primi joi demisia Guvernului lui François Fillon, care va rămâne în funcţie pentru a rezolva problemele curente până la transferul de putere între preşedintele în exerciţiu şi succesorul său François Hollande, care va avea loc marţi.

După ce a declarat în timpul campaniei electorale că se va retrage din politică în cazul în care va fi învins, Nicolas Sarkozy întreţine, de duminică, o anumită neclaritate în privinţa intenţiilor sale.

În seara alegerilor, el a declarat că vrea să aibă de acum un "angajament diferit" şi să "redevină un francez ca toţi ceilalţi".

Anturajul său a declarat că el se va întoarce rapid la meseria sa de bază, cea de avocat. Nicolas Sarkozy, în vârstă de 57 de ani, este în continuare coproprietar al cabinetului de afaceri al asociatului său, Arnaud Claude.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici