Shinzo Abe a decedat. Fostul premier japonez a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs

  • Shinzo Abe a murit la spital.
  • Premierul Japoniei anunţa dimineaţă că Shinzo Abe este în „stare foarte gravă". Un suspect a fost reţinut
  • Shinzo Abe, fostul premier japonez, a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs, potrivit unor informaţii preluate de Sky News.
2616 afișări
Imaginea articolului Shinzo Abe a decedat. Fostul premier japonez a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs

FOTO AP/MEDIAFAX

UPDATE 12:00 Shinzo Abe a decedat. În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului şi la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al oraşului Nara, adăugând că acesta a intrat în stop cardio-respirator înainte de a fi dus la spital, potrivit SkyNews. 

UPDATE 10:30 Premierul Japoniei Fumio Kishida a anunţat că fostul prim-ministru Shinzo Abe este în „stare foarte gravă" după ce a fost împuşcat în timpul unui miting electoral. Poliţiştii au reţinut un suspect, potrivit BBC. 

Premierul Japoniei Fumio Kishida a anunţat că fostul prim-ministru Shinzo Abe este în „stare foarte gravă" după ce a fost împuşcat în timpul unui miting electoral. Poliţiştii au reţinut un suspect, potrivit BBC.
 
Shinzo Abe a fost dus la spital şi se află într-o „stare foarte gravă", a declarat premierul Fumio Kishida.
 
Kishida a mai spus că se „roagă din toată inima" ca Abe să supravieţuiască atacului şi a condamnat împuşcăturile în „cei mai puternici termeni".
 
Premierul a anunţat că tuturor miniştrilor guvernului li s-a cerut să se întoarcă la Tokyo, dar a precizat că nu s-a luat nicio decizie cu privire la modificarea programului electoral.
 
În paralel, poliţiştii au arestat un suspect în vârstă de 41 de ani, potrivit presei locale. Se crede că Tetsuya Yamagami este originar din oraşul Nara, unde a avut loc atacul. De asemenea, presa locală a relatat că acesta este un fost membru al Marinei Militare a Japoniei.
 
Spectatorii prezenţi la faţa locului susţin că suspectul a fost interceptat de agenţii de securitate imediat după împuşcături. Se pare că acesta a folosit o armă de foc artizanală.
 
-------

Fostul premier japonezim-ministru japonez Shinzo Abe a fost împuşcat în timpul unui discurs în oraşul Nara.

Televiziunea publică NHK a relatat că un sunet asemănător unei împuşcături a fost auzit în acel moment, iar un bărbat suspect a fost reţinut.

Potrivit presei locale, bărbatul de 67 de ani a intrat în stop cardiac după ce s-a prăbuşit.

Unul dintre reporterii postului a declarat că acesta a fost împuşcat în piept şi că l-a văzut căzând la pământ, sângerând.

NHK a difuzat imagini care îl arată pe Shinzo Abe prăbuşit pe stradă, cu mai mulţi agenţi de securitate alergând spre el.

Politicianul se afla în picioare în timp ce susţinea un discurs de campanie electorală înaintea alegerilor de duminică pentru camera superioară a parlamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici