Uraganul Felix, de categoria a cincea, se îndreaptă spre America Centrală

Zeci de mii de persoane au fost evacuate şi trimise în adăposturi marţi, înaintea apropierii de coasta Americii Centrale a urganului Felix, de categoria a cincea, însoţit de rafale puternice de vânt şi ploi torenţiale, relatează Reuters.

4 afișări
Imaginea articolului Uraganul Felix, de categoria a cincea, se îndreaptă spre America Centrală

Uraganul Felix, de categoria a cincea, se îndreaptă spre America Centrală

Uraganul Felix s-a abătut marţi dimineaţă asupra portului Puerto Cabezas, din Nicaragua, îndreptându-se spre vest, cu o viteză de 26 de kilometri pe oră, a anunţat Centrul naţional pentru Uragane.

Ca furtună de categotia a treia, el a ameninţat mulţi locuitori săraci din satele din Honduras şi Guatemala, circa 70.000 de locuitori din Honduras fiind evacuaţi şi trimişi în adăposturi.

"Unii dintre ei nu au putut fi evacuaţi deoarece nu există combustibil pentru a-i transporta în zone sigure", a declarat Carolina Echevarria, deputat din Cabo Gracias a Dios, la graniţa cu Nicaragua.

Sute de turişti au părăsit plajele şi staţiunile, şi, potrivit poliţiei, magazinele şi staţiile de benzină din oraşele de coastă au fost asaltate de locuitorii care îşi fac rezerve de alimente, apă şi combustibil.

Uraganul Felix nu va afecta probabil culturile de cafea din Honduras, deoarece acestea nu se află dispuse pe traiectoria sa, a anunţat marţi Institutul de Cafea din Honduras, IHCAFE. "Nu avem plantaţii foarte importante în locurile care vor fi afectate de furtună", a declarat managerul IHCAFE, David Valeriano. "Nu cred că vor fi probleme, având în vedere traseul uraganului", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici