Uraganul Fiona a lăsat Puerto Rico fără curent electric

Numeroase regiuni din Puerto Rico au rămas luni fără curent electric, după ce uraganul Fiona a distrus reţeaua de distribuţie, potrivit BBC.

227 afișări
Imaginea articolului Uraganul Fiona a lăsat Puerto Rico fără curent electric

Uraganul Fiona a lăsat Puerto Rico fără curent electric

Furtuna violentă a provocat alunecări de teren şi inundaţii pe scară largă în timp ce se îndrepta spre vest, către Republica Dominicană. Se estimează ca ploile abundente vor continua în Puerto Rico.

Preşedintele Joe Biden a declarat stare de urgenţă pe insulă, permiţând autorităţilor să ofere ajutor în caz de dezastru. Pe lângă întreruperea totală a energiei electrice pentru cei 3,3 milioane de locuitori ai insulei din Caraibe, au fost afectate şi unele centre de sănătate care funcţionează cu generatoare. Sistemele electrice din complexul spitalicesc din San Juan au fost între timp restabilite, au declarat autorităţile locale.

În unele zone va dura câteva zile pentru ca energia electrică să fie repornită, a anunţat operatorul reţelei electrice a insulei, Luma Energy.

În urma furtunii de categoria 1, vântul a atins 140 km/h (86 mph). Nu au fost raportate decese în Puerto Rico, dar o persoană a fost ucisă pe insula franceză Guadelupa, din Caraibe, când casa sa a fost dărâmată de inundaţii.

Porturile au fost închise în Puerto Rico, iar zborurile de pe principalul aeroport al insulei au fost anulate. Mai multe drumuri sunt, de asemenea, închise, iar un pod de autostradă din Utuado, în regiunea muntoasă centrală a insulei, a fost dărâmat de inundaţii.

Guvernatorul din Puerto Rico a declarat că şcolile şi agenţiile guvernamentale vor rămâne închise luni. Pedro Pierluisi a îndemnat locuitorii să se adăpostească cât mai curând posibil.

Uraganul Fiona a lovit Puerto Rico la doar cinci ani după ce uraganul Maria, cel mai grav din istoria insulei , a provocat distrugeri uriaşe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici