Uraganul Gustav ar putea inunda oraşul New Orleans

Uraganul Gustav ar putea atinge o intensitate suficientă pentru a provoca o creştere a nivelului apelor, riscând astfel să inunde oraşul New Orleans, a precizat o organizaţie pentru gestionarea riscurilor legate de catastrofe naturale.

93 afișări
Imaginea articolului Uraganul Gustav ar putea inunda oraşul New Orleans

Uraganul Gustav ar putea inunda oraşul New Orleans (Imagine: Mediafax Foto)

"O intensificare a uraganului Gustav într-unul de categoria a patra, aşa cum este prevăzut, ar putea provoca un val între patru şi cinci metri şi jumătate şi ar depăşi anumite baraje şi diguri din New Orleans", informează Risk Management Solutions (RMS), o companie care se prezintă ca fiind numărul unu la nivel mondial privind gestionarea riscurilor.

"Ar fi un test important pentru a şti dacă digurile pot suporta un astfel de val fără să cedeze, cum s-a întâmplat în trecut cu uraganul Katrina, când oraşul a fost inundat în 2005", a mai adăugat compania.

"Digurile au fost consolidate după trecerea uraganului Katrina (...)", a explicat directoarea centrului de simulări (RMS), Christine Ziehmann.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici