Uraganul Norbert a scăzut în intensitate, dar vestul Mexicului rămâne în stare de alertă

Uraganul Norbert, care urmează să ajungă, sâmbătă, deasupra teritoriului mexican, a fost retrogradat, joi, la categoria unu, dar autorităţile din peninsula Baja California, situată în apropierea Statelor Unite, menţin în vigoare un plan de evacuare şi de adăpostire provizorie.

14 afișări
Imaginea articolului Uraganul Norbert a scăzut în intensitate, dar vestul Mexicului rămâne în stare de alertă

Uraganul Norbert a scăzut în intensitate, dar vestul Mexicului rămâne în stare de alertă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La ora 21.00 (00.00, ora României), uraganul Norbert se afla la 590 de kilometri sud de localitatea Cabo San Lucas, situat pe coasta mexicană, însoţit de rafale de vânt de până la 205 de kilometri pe oră, potrivit Serviciului meteorologic din Mexic.

Uraganul urmează să traverseze, sâmbătă, sudul peninsulei Baja California şi să ajungă deasupra teritoriilor din nord-vestul ţării.

Măsurile preventive incluse în codul "de alertă verde" instituit în Baja California sunt menţinute în pofida scăderii în intensitate a uraganului, potrivit autorităţilor locale.

"Totul este pus la punct, proviziile au fost distribuite tuturor adăposturilor, refugiile provizorii sunt pregătite. Vom decide astăzi (joi, n.red.) dacă vom proceda la evacuări pentru a transfera familiile în locuri sigure", a declarat directorul Protecţiei Civile din statul Baja California, Jose Gajon de la Toba.

Agenţia meteorologică naţională a recomandat, joi, vaselor să navigheze cu prudenţă în apele mexicane ale Oceanului Pacific din cauza furtunii Odile, care se deplasează în paralel cu litoralul, însoţită de rafale de vânt de 85 de kilometri pe oră şi de precipitaţii abundente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici