Ursula von der Leyen critică decizia Rusiei şi susţine că UE este preocupată de populaţiile vulnerabile

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a criticat, luni, decizia "cinică" a Rusiei de a suspenda Acordul exporturilor de cereale pe Marea Neagră, subliniind că Uniunea Europeană va facilita exporturile de cereale ucrainene, întrucât este preocupată de populaţiile vulnerabile.

554 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen critică decizia Rusiei şi susţine că UE este preocupată de populaţiile vulnerabile

Ursula von der Leyen critică decizia Rusiei şi susţine că UE este preocupată de populaţiile vulnerabile

"Condamn vehement manevra cinică a Rusiei de a pune câpăt Iniţiativei exporturilor de cereale pe Marea Neagră în pofida eforturilor Naţiunilor Unite şi Turciei. Uniunea Europeană lucrează pentru a asigura securitatea alimentară a oamenilor vulnerabili din lume. Culoarele de solidaritate create de UE vor continua să transfere produse agricole din Ucraina spre pieţele mondiale", a afirmat Ursula von der Leyen, potrivit cotidianului Le Monde.

La rândul său, Guvernul de la Londra s-a declarat "foarte dezamăgit" de anunţul Rusiei privind suspendarea aplicării Acordului exporturilor de cereale. "Vom continua discuţiile. Dacă Rusia nu înnoieşte Acordul, va priva milioane de oameni de acces vital la cereale", a afirmat premierul britanic, Rishi Sunak.

Rusia a anunţat luni suspendarea aplicării Acordului exporturilor de cereale, care oricum urma să expire peste câteva ore. Rusia semnalase în mai multe rânduri că vrea garanţii privind aplicarea clauzelor care prevăd facilitarea propriilor exporturi de cereale şi fertilizatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici