Ursula von der Leyen declară război lupilor din Uniunea Europeană: "a devenit un pericol real"

După ce poneiul ei iubit a fost ucis anul trecut de un lup în Germania, preşedintele Comisiei Europene a cerut o reevaluare a normelor stricte de protecţie a lupilor de pe continent.

6971 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen declară război lupilor din Uniunea Europeană: "a devenit un pericol real"

Acum, Uniunea Europeană intră într-o "nouă fază" în activitatea sa de combatere a haitelor de lupi şi solicită "comunităţilor locale, oamenilor de ştiinţă şi tuturor părţilor interesate" date privind impactul animalului, a anunţat luni Ursula von der Leyen, potrivit Politico.

Comisia va folosi datele pentru a decide dacă va propune modificarea statutului de protecţie a lupului în UE "acolo unde este cazul" şi "pentru a actualiza cadrul juridic, pentru a introduce, acolo unde este necesar, mai multă flexibilitate".

Ursula von der Leyen a îndemnat, de asemenea, "autorităţile locale şi naţionale să ia măsuri acolo unde este necesar".

"Concentrarea haitelor de lupi în unele regiuni europene a devenit un pericol real pentru animale şi, potenţial, şi pentru oameni", a avertizat preşedintele Comisiei Europene.

Lupii sunt o specie strict protejată în conformitate cu Directiva UE privind habitatele şi cu Convenţia de la Berna privind conservarea vieţii sălbatice şi a habitatelor naturale din Europa, ceea ce înseamnă că este interzisă capturarea şi uciderea lor. Cu toate acestea, se aplică anumite derogări, în special atunci când lupii reprezintă un pericol pentru oameni sau pentru animale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici